Alla års Stockholm Marathon-resultat nu på Internet

Nu finns alla resultat från Stockholm Marathon på Internet. Sammanlagt 206986 resultat. Stockholm Marathons statistiker Lennart Bresky har arbetat i tre år med att sammanställa dessa resultat.

Det går att söka bland samtliga resultat från 1979 till 2002 och bland resultaten från Stockholm Extra Marathon 1982 och 1983.
• Du kan få fram alla löpare från en viss klubb som genomfört Stockholm
Marathon genom åren.
• Du kan också få fram alla resultat genom åren för en viss löpare, hans eller hennes genomsnittliga tid och genomsnittliga placering.
För att kunna göra denna sammanställning har Lennart Bresky mycket noga gått igenom alla gamla resultatlistor. Han har försökt identifiera varje löpare som genomfört Stockholm Marathon. Är Karl Andersson som ett år sprang för Stockholms Löparklubb samme Karl Andersson som tre år tidigare representerade Vägverket? Är Anna Arvidsson och Anna Stålhammar samma person, men med ett nytt efternamn?
Resultaten från de första åren har tagit extra lång tid att gå igenom eftersom dessa resultatlistor inte är helt fullständiga. I 1980 års resultat är till exempel bara första bokstaven i förnamnet angivet. T. Enström istället för Thomas Enström med andra ord.
- Jag har hittat fullständigt namn på nästan alla som sprang 1980 genom att gå igenom startlistan, berättar Lennart Bresky, som lagt ned tusentals arbetstimmar på detta projekt.
Det totala antalet fullföljande i de 24 Stockholm Marathon som genomförts sedan 1979 är 205 255. Ytterligare 1 731 genomförde Stockholm Extra Marathon.
Totalt har 91 099 olika personer fullföljt Stockholm Marathon och Stockholm Extra Marathon.
- Lennart har gjort ett jättearbete med att gå igenom alla resultaten. Målet var att få allt klart till Stockholm Marathons 25-årsjubileum, säger Anders Olsson som tog initiativet till det första Stockholm Marathon.
- Så vitt jag vet finns det inte någon annan tävling i Sverige, eller något annat stort internationellt maratonlopp som har en så här bra sammanställning över alla resultat lika långt tillbaka i tiden.
Trots att Lennart Bresky varit mycket noggrann kan det finnas vissa fel bland resultaten. Om någon hittar ett fel så är Bresky tacksam att få veta det. Skicka i så fall ett e-mail till [email protected]