Alla rätt i frågesporten!- nu väntar maran för Edman

Fem stycken lyckades knäcka alla Marathon.se:s julnötter.
Förstapriset är Boken om Stockholm Marathon. En bok som får elitlöparen Ludvig Edman att jubla.
- Ja, för nu är det maraton som gäller, säger Ludvig Edman som 31 år gammal tycker att det kan vara dags att hyfsa perset på maran.

Skellefteålöparen var en av de fem som lyckades klara alla tolv rätt i Marathon.se:s julfrågesport.
- Riktigt knepiga frågor. Svårast var den om Dan Waern men jag tog den med uteslutningsmetoden, förklarar Ludvig Edman på en kristallklar ledning från Berkley utanför San Fransisco i Kaliforninen.
Ludvig Edman är doktorand i fysik och i USA för studier - och för att löpa. 15-18 grader på dagarna är perfekt klimat och vore det inte för den nyopererade hälsenan skulle Edman direkt slänga in en anmälan till Stockholm Marathon.
- Stockholm Marathon är absolut någonting som jag ska försöka satsa på, men det är inte säkert att det kan bli redan till den här säsongen.
31 år gammal har Skellefteålöparen en lång, men skadedrabbad karriär bakom sig. 14.11 på 5000 meter, 29.46 på 10000 meter, 1.07 på halv maraton är gångbara personliga rekord. 1998 var han sexa på långa banan i terräng-SM och 1997 tog han en plats i det svenska landslaget i terräng-EM.
- Vore det inte för hälsenorna skulle jag våga satsa för fullt på maraton. Jag har bara sprungit ett - i Lissabon och då gick jag in i väggen.
Regelbunden läsning av Marathon.se ingår i Ludvig Edmans vanor.
- Ett bra sätt att hålla sig ajour med vad som händer hemma. Man blir lite hemkär när man är utomlands. Nu ska det bli jätteroligt att också läsa Boken om Stockholm Marathon.

Alla vinnarna och rätta svaren i frågesporten.
Boken som vinnarna får