Allsvenskans löpstarkaste

FD-ENKÄT - ''Här är Allsvenskans löpstarkaste spelare''
28/02/06 09:34

Det är en månad till Allsvenskan startar. En månad. FotbollDirekt.com kan nu stolt presentera det slutgiltiga dokumentet inför seriestarten. FD avslöjar under fem dagar framöver allsvenskans snabbaste, mest tekniska, hårdast skjutande, starkaste och mest konditionsstarka spelare. Svaren kommer från säkrast tänkbara källor - tränarna själva. Vi fortsätter i dag med konditionen...

Spelare som aldrig ger upp. Spelare som sliter trots att det ser hopplöst ut. Spelare som alltid tar hemjobbet. Vi älskar våra grovjobbare. Vi förknippar det mest med innermittfältet, men forwards som orkar störa uppspelen från motståndarbackarna är värdefulla i försvarsspelet och ytterbackar som orkar löpningen från hörnflagga till hörnflagga i 90:e minuten kan mycket väl avgöra matchen. Svenska spelare är vältränade, tack vare den långa försäsongen.

Här har ni allsvenskans konditionsstarkaste spelare.

AIK, Nebojsa Novakovic- assisterande tränare
- När vi körde jo-jo testet fick Daniel Tjernström 20. Och då är det ingen underdrift att säga att han bra kondition.

FD:s kommentar: Det var överraskande när Tjernström fick kaptensbindeln i AIK i fjol. Han är inte en spelare som gastar och skriker. Han visar dock vägen med sitt spel. En kämpe som springer hur mycket som helst.

Djurgårdens IF, Stefan Rehn- assisterande tränare
- I löpövningarna brukar Johan Arneng och Abgar Barsom alltid ligga i toppen.

FD:s kommentar: Johan Arneng blev av med sin kaptensbindel, men han har inte förlorat sina ledaregenskaper. I fjol sprang han sig in i VM-snacket.

Elfsborg, Peter Wettergren- assisterande tränare
- Oj, vi har väldigt många med fantastisk kondition. Men för närvarande måste jag säga Johan Karlsson och Martin Strömberg.

FD:s kommentar: Johan Karlsson är en av allsvenskans nyttigaste spelare. Han kan användas på många platser och gör alltid ett gott jobb.

GAIS, Hans Gren- assisterande tränare
- Det är några som har bra kondition. Men de som brukar ligga längst fram är Fredrik Lundgren, Bobby Friberg och Kennet Gustavsson.

FD:s kommentar: Det är tur att GAIS har många spelare med bra kondition. Inte överraskande när man betänker att man har Roland Nilsson som tränare. Konditionsmässigt håller han fortfarande allsvensk klass.

Gefle IF, Per Olsson- tränare
- Helt klart Daniel Bernhardsson.

FD:s kommentar: Veteranen Bernhardsson gör nytta både i defensiven och offensiven. Han orkar springa mycket och det är en av förklaringarna till att han gjorde 8 mål förra säsongen.

Halmstads BK, Janne Andersson- tränare

- Emil Jensen har en enorm kondition.

FD:s kommentar: Att ha bra kondition som ytterback är värdefullt och Jensen gillar att följa med i offensiven.

Hammarby IF, Thom Ålund- assisterande tränare
- 18-årige Isak Dahlin hänger inte bara med de äldre killarna. Han springer även ifrån de flesta. Även Max von Schlebrügge och Björn Runström har fin kondition.

FD:s kommentar: Skönt med unga killar som gillar att träna. Såväl von Schlebrügge som Runström jobbar hårt i såväl offensiv som defensivt. Ibland kanske för hårt.

Helsingborgs IF, Peter Gerhardsson- assisterande tränare
- Det måste jag kolla med vår fystränare. Det är många som har bra kondition - det verkar vara Fredrik Svanbäck.

FD:s kommentar: Finländare gjorde ett hyfsat första år i allsvenskan. Borde kunna ta ytterligare steg i år.

BK Häcken, Mikael Källström- assisterande tränare
- Yazid Kaissi, vår nye marockan är helt överlägsen. Han har ett bra steg och oerhört lätt steg. Jag tror han har en motor inbyggd i kroppen.

FD:s kommentar: Den meriterade marockanen får nu en hel försäsong på sig att komma in i det svenska spelet och förhoppningar finns på att han ska göra avtryck i allsvenskan i år.

IFK Göteborg, Kjell Pettersson- assisterande tränare
- Många spelare har utvecklats och fått bättre kondition, men Kalle Svensson ligger alltid i topp på löpövningarna.

FD:s kommentar: Titeln som blåvit löparkung är ledig nu sedan Håkan Mild lagt skorna på hyllan. En mittback leder. Lite överraskande.

Kalmar FF, Nanne Bergstrand, tränare
- Bäst kondition har vår lagkapten Henrik Rydström

FD:s kommentar: Ingen överraskning där precis. En lagkapten som skäller, snackar och leder genom att alltid göra skitjobbet.

Malmö FF, Alf Westerberg- assisterande tränare
- Där har vi ett helt gäng i toppen, men Hasse Mattisson, Ulrich Vinzents och Andreas Wihlborg är vassast.

FD:s kommentar: Det ska bli spännande att se nye Vinzentz som Sören Åkeby är så förtjust i. Två löpstarka ytterbackar har ju som bekant försvunnit. Det behövs att Vinzents når upp till Åkebys beröm för att ingen ska sakna Jon Inge Höiland.

Östers IF, Lasse Jakobsson- tränare
- Helt klart Emin Nouri. Den killen har verkligen jättelungor.

FD:s kommentar: I år lär han få fylla luckan efter Markus Jonsson som har gått till AIK. 20-åringen har dock redan rejält med speltid i bagaget.

Örgryte IS, Zoran Lukic- tränare
- Med allsvenska mått har Johan Anegrund en fantastisk kondition. Det är inte många som slår honom i en löpövning.

FD:s kommentar: Ännu en mittback i topp. Och vi som trodde att mittback var ett lugnt jobb. Låt oss hoppas att Anegrund får vara frisk i år.