Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Andreas Ahl spurtvann Hässelbylopppet

Inne på Hässelby IP och med bara några hundra meter kvar är det inget snack om vem som ska vinna Hässelbyloppet som avgjordes på söndagen.
Andreas Ahl som under i stort sett hela loppet haft svårt att hänga med Anders Szalkai och Johnny Petrén vinner i spurten.

- Det kändes dåligt hela loppet och jag hade svårt att hänga med, förklarar Andreas Ahl.
Tio kilometer på park- och cykelvägar i Hässelby och Vällingby, start och mål på Hässelby var söndagens genomkörare för 600 löpare.
Längst fram i täten hela loppet dragvilliga Johnny Petrén, Hässelby, och uthålliga Anders Szalkai, Spårvägen - och så Andreas Ahl som såg ut att bli avhängd flera gånger men som kämpade in försprånget till de två där framme i uppförsbackarna.
- Precis innan vi sprang in på Hässelby IP så tog jag täten och gjorde ett ryck. 300 meter från mål var jag säker på att vinna, säger Andreas Ahl.
Andreas erkänner omgående att segern satt långt inne.
- Det vvar ingen skön resa. Jag hade inget flyt i löpningen. Det är väl bara att träna på och vänta på att det kommer tillbaka, säger Andreas som har börjat fundera på att göra maratondebut nästa år.
För Marie Söderström Lundberg var söndagens lopp en genomkörare inför Frankfurt marathon om två veckor. Och Marie körde stenhårt den första halvan och låg sexa totalt i det starka startfältet, och kom till slut tia totalt med tiden 34.03, endast 2.38 efter segrande Andreas Ahl.
Maries segermarginal i damklassen var 2.03 till Annika Nyberger.

Totalt kom 600 löpare till start i det elfte Hässelbyloppet. På grund av en brand på T-Centralen var det några löpare som inte hann till start. Några vände medan fyra stycken kom så sent att de missade starten. Arrangörerna erbjöd sig omedelbart att ordna en ny start en timme senare för de fyra försenade löparna som dock avböjde erbjudandet...

Samtliga resultat finns här på Marathon.se