Äntligen ett vårtecken!- Två Sjöar Runt i helgen

Ända sedan mitten av 60-talet har Två Sjöar Runt varit ett pålitligt vårtecken för löpare i Stockholmstrakten. På söndag är det dags för säsongpremiär för 35:e gången runt Råstasjön och Lötsjön i Sundbyberg.
935 löpare är anmälda i 18 klasser. Arrangerande Sundbybergs IK hoppas på drygt hundra efteranmälningar under lördagen och söndagen.

- Vi ligger på samma siffror som vi haft de senaste åren, berättar tävlingsledaren Jörgen Sillén.
Det minst sagt omväxlande vädret i Stockholm den senaste tiden har troligen inte övertygad tveksamma motionärer om att det är dags att tävla redan den här helgen.
Nollgradigt och snö är inte något drömväder för ett långlopp.
- Hoppas att det blir varmare på söndag. För banan ska dock inte vädret vara något problem. Vi har barmark på de vägar vi använder, säger Jörgen Sillén.
Den tredje söndagen i mars - då Två Sjöar Runt alltid genomförs - har genom åren bjudit på allt från flera minusgrader till drygt tio plusgrader.
Två Sjöar Runt har start och mål på Sundbybergs Idrottsplats.
Damer elit 5,7 km startar kl 11.35.
Damer motion 5,7 km startar kl 11.50.
Herrar elit 11,2 km startar kl 12.25.
Herrar och damer motion 11,2 km startar kl 12.50.
Löpare som är sent ute kan efteranmäla sig i Löthallen som ligger vid Sundbybergs Idrottsplats kl 12-15 på lördagen. På söndagen går det att efteranmäla sig fram till en timme före start för den klass man vill springa.
I elitklasserna brukar flera av de mest meriterade löparna vänta med att
anmäla sig till tävlingsdagen. Idag är Jennie Åkerberg från Spårvägen och Ulrika Orre från Hässelby de starkaste namnen på damsidan.
På herrsidan är Enhörnas nya stjärna Erik Sjöqvist den mest intressante deltagaren. Sjöqvist vann i höstas Snömilen som är säsongens sista
större löpartävling i Stockholm. Andra namn i herrarnas elitklass: Pekka Anderman från Flemingsberg, Stefan Hall från Ärla, Mats Jonsson från Enhörna och Thomas Kajander från Spårvägen.

Alla resultat från Två Sjöar Runt publiceras här på Marathon.se Resultaten kommer på söndagskvällen om allt går som Sundbybergs IK planerar. I annat fall kommer resultaten under måndagen.