Baala siktar på europarekord i Globen

Allt fler stjärnor radar upp sig till GE Galan, som avgörs tisdag 20 februari. Nu är det klart med Mehdi Baala, som vunnit 1500 meter på de två senaste Europamästerskapen, i München 2002 och Göteborg i somras.

Fransmannen, som även har vunnit VM-silver på 1500 meter, siktar in sig på europarekordet på Globens banor. Det är spanjoren Andrés Diaz som har det, på 3.33,32. Baala har redan sprungit över fyra sekunder snabbare utomhus, 3.28,98.

Globen blir en av de få arenor som Baala tävlar i under vintern och troligen enda 1500-metersloppet för fransmannen som inte tänker delta på Inomhus-EM i Brimingham.
Baala är den sjätte europamästaren från Göteborg som är klar för GE Galan. Sedan tidigare har Christian Olsson, Susanna Kallur och Carolina Klüft lämnat klartecken liksom höjdhoppsmästarna Anderj Silnov, Ryssland och Tia Hellebaut, Belgien.

Till Globen kommer även de övriga svenska medaljörerna från EM i Ullevi och Inne-VM i Moskva. Johan Wissman springer 400 meter. Kajsa Bergqvist utkräver revansch på Tia Hellebaut. Stefan Holm och Linus Thörnblad utmanar Silnov. Alhaji Jeng kommer tillbaka efter den skada som stoppade honom i stavfinalen på Ullevi.