Bellmanstafetten åretsroligaste för Spring Girls

Just nu rings det runt bland löparkompisar och andra för att ordna löpare till Sveriges största stafettlöpning - Bellmanstafetten.
Men ett gäng verkar alltid vara på bettet.
- Spring Girls, är ni proffs, eller?

- Nej, vi är ett rent motionsgäng.
Så karaktäriserar Erik Nordh Spring Girls, det förmodligen enda lag som varit med i Bellmanstafetten sedan starten i Hagaparken hösten 1986.
Spring Girls består av 35 tjejer runt från hela Stockholm; Nacka, Täby, Järfälla, Hägersten och Bromma. Med ett så splittrad geografisk grund är man benägen att tro att det någonstans finns en stark organisation med träningar och resor och tävlingar.
Med det gemensamma inskränker sig till elva tävlingar. I kronologisk ordning är det Två Sjöar Runt, Kvantumjoggen, Rösjöloppet, Dagbladet, Gökotteloppet, Kungsholmen Runt, Bollmoraloppet, Bellmanstafetten, Stockholmsloppet, Lidingöstafetten och Hässelbyloppet.
Spring Girls är inte anslutna någonstans. Verksamheten finansieras av en medlemsavgift på 600 kronor som i stort täcker startavgifter för de elva loppen.
Erik Nordh vill hålla antalet tjejer till 35.
- Det är lagom men jag lyckas inte med det varje år. Vi tappar ungefär tio stycken varje år och det är inte alltid jag lyckas hitta nya, berättar han.
Den allra första tävlingen för Spring Girls var Hässelbystafetten våren 86 som följdes av Bellmanstafetten på hösten.
- Bellman var en fullträff direkt. Det har blivit årets roligaste tävling!

Fotnot: Än finns chansen att anmäla sig till Bellmanstafetten. Det är bara att sätta in 595 kronor på postgiro 25 59 92-0, och ange lagnamn och avsändare.
Det är också möjligt att anmäla sig vid starten (Stora Skuggan) senast 12.00 tävlingsdagen den 4 september mot en avgift på 700 kronor.

Mer info på Bellmanstafettens hemsida.