Bra svenska tider i Amsterdam

Jenny Johannesson var nöjd med sin maratondebut. I blåsigt väder noterade hon noterade hon 2.49,08 i Amsterdam Marathon.

Den 30-åriga Hässelby-löparen siktade på att hålla ett tempo av fyra minuter per kilometer på den flacka banan i Amsterdam. Hon hade 1.23.04 på loppets första halva och sedan 1.26.04 på den andra halvan.
– Jag är nöjd, summerar Jenny.
– Loppet utvecklades som jag tänkt. Den första halvan var inte några problem. Fram mot 30 km började jag känna mig seg. Vid 35 km började benen ta slut.
Jenny Johannesson kom på 17:e plats i Amsterdam Marathon. Rose Cheruiyot från Kenya vann damklassen på 2.28.26. Tiden 2.49.08 placerar Jenny på åttonde plats på den svenska årsbästalistan. Vid stora SM i somras var Jenny trea på 10 000 m.

Totalt sprang 22500 söndagens Amsterdam Marathon. Av dem sprang 7000 halvmaratonloppet där Studenternas Cédric Schwartzler och Lorenzo Nesi tog meriterande placeringar genom att bli tvåa respektive fyra.