Bra väder och mycket publik i S:t Eriksloppet!

Det var över 5500 löpare som på lördagseftermiddagen sprang S:t Eriksloppets 21,1 kilometer i centrala Stockholm. De fina förhållandena och det stora publikstödet gjorde att många satte personligt rekord.

Den femte upplagan av S:t Eriksloppet startade precis som sina föregångare på Strömbron nedanför Slottet och via Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Gamla Stan och Södermalm tog sig sedan löparna till målet i Kungsträdgården.
Solen sken loppet igenom och det var knökfullt med folk på uteserveringarna. Vid vätskekontrollen i Gamla Stan efter 12,5 kilometer fanns en av banans speakers och där var det många som följde loppet. Mest folk var det som vanligt vid Slussen som löparna passerar två gånger. Där var det riktig sambastämning och täta åskådarled. Löparna springer upp genom Slussen och sedan runt de västra delarna av Södermalm innan de springer ner genom Slussen och sedan de resterande 1,5 kilometerna till mål.
En av de över 5000 löparna var 31-åriga Kina Larsson från Skärmarbrink utanför Stockholm.
– Det gick ganska bra! Jag hade 1.59 vilket kan jämföras med de 1.55 som jag hade i GöteborgsVarvet i maj. Men då var jag bättre förberedd, berättar Kina som också sprungit Stockholm Marathon.
– Jag brukar springa tre gånger i veckan, minst en mil varje gång. På helgen blir det 17 km. Inför S:t Eriksloppet har jag lagt in några tvåmilsrundor.
Kina berättar att nästa mål är Lidingö tjejlopp 10 km den 25 september:
– Jag ska genomföra tjejklassikern och tänkte börja med löpningen. Sedan fortsätter jag med skidåkningen i mars, Tjej-Vättern i juni och Tjejsimmet i juli!

På tre jul
En som sprang S:t Eriksloppet med ett annorlunda ekipage var Jonny Petrén som blev 292:a på 1.28.33. Detta tillsammans med sin dotter som han sköt framför sig i barnvagn!
Hur gick det då för 32-årige Jonas Petersson som vi skrev om i onsdags? Hans mål var att sänka fjolårsperset 1.31 rejält.
– Det kändes bra inledningsvis och jag hade 40.54 på första milen och sedan 61 minuter efter 15 kilometer. Sedan blev det tyngre och jag tappade helt tempot på slutet, berättar han.
Tiden 1.30.07 var visserligen personligt rekord men inget han var nöjd med.
– Jag har sprungit ungefär fyra mil i veckan i sommar och det var tydligen för lite för att komma ner på 1.25. Nu blir det Lidingöloppet om två veckor.
Om ett knappt år är det dags för den sjätte upplagan av S:t Eriksloppet och redan nu går det att anmäla sig till loppet som går lördagen den 9 september 2006!