Claes Nyberg lämnar Mölndal

Claes Nyberg byter klubb. Fjolårets europamästare i terränglöpning går från Mölndals AIK till IF Göta i Karlstad.

- Claes Nyberg har meddelat Mölndals AIK att han nästa säsong kommer att tävla för Göta. Anledningen är att Claes numera bor i Karlstad. Vi önskar Claes lycka till och tackar honom för all den reklam han givit Mölndals AIK och Mölndal genom åren, skriver Mölndals AIK på sin hemsida
27-årige Nyberg har de senaste åren varit en av landets bästa löpare på 5000 m och 10000 m, men hans bästa gren är terränglöpning. Nyberg har nått flera framskjutna placeringar i olika deltävlingar i Världscupen i terränglöpning. Den största framgången är givetvis den överraskande andraplatsen i terräng-EM i fjol.
Mölndals AIK har det senaste året förlorat tre landslagslöpare. I fjol gick hinderlöparen Johan Swärdh till Hammarby och långlöparen Midde Hamrin till Hässelby.
För Göta är Claes Nyberg givetvis en fin förstärkning. I somras meddelade Monica Rydén - som varit Götas stjärna på damsidan de senaste åren - att hon lägger av. Svenska mästarinnan i sjukamp Maria Richtnér går från Göta till Stockholmsklubben Spårvägen. Det betyder att Götas starka damlag spricker. Klubben kommer i fortsättningen att satsa främst på löpning; sprint, medeldistans och långdistans.