Claes Nyberg nöjd 33:a i VM i terränglöpning

Endast 32 löpare i världen är bättre än Clas Nyberg i terränglöpning.
För alla löpare fanns där i det 200 man starka startfältet när terräng-VMs mest prestigefyllda klass, herrarnas 12 kilometer avgjordes. Ett lopp som fick en lite oväntad upplösning när den marockanske belgaren Mohammed Mourhit snuvade de kenyanska favoriterna på segern.

- Ja, jag är förvånad över att Mourhit vann, det hade jag aldrig trott innan. Däremot var det egentligen inte så konstigt att Paul Tergat inte tog sin sjätte raka, men det är fantastiskt att han kunnat vinna den här stentuffa tävlingen så många gånger och att han tog en plats på prispallen igen, kommenterar Clas Nyberg loppet.
Nyberg själv hade aldrig med täten att göra utan satsade på att hålla ett jämnt tempo. På sin 33.e plats var Clas 2.01 efter segraren, men ändå full med tillförsikt inför den kommande säsongen - närmast 10000 meter på banan om två veckor.
- Det är svårt att värdera vad det här loppet motsvarar på 10000 meter. Men runt om mig fanns det gott om löpare som gjort i alla fall 28 minuter på milen...
Den andre svenske manlige deltagaren i VM hade det det tufft. Henrik Ahnström blev 113:e man i juniorloppet 3.58 efter segaren Robert Kipchumba.

Alla resultat, referat med mera på VMs officiella hemsida.