Dags att K-märka utmärkta Vällingby Marathon!

För några år sedan k-märktes förorten Vällingby i västra Stockholm.
Frågan är om det inte är dags att göra något motsvarande med Vällingby Marathon.
- Vilket härligt engagemang och arrangemang, berömmer lördagens segrare Kent Clefberg, Hässelby SK.

I ett härligt vårväder avgjordes det 29:e Vällingby Marathon på lördagen. Ett arrangemang av entusiasterna i Duvbo IK som i år samlade cirka 130 startande.
När maratonloppet drogs igång i början på 70-talet betraktades de få entusiasterna som något av kufar. På 80-talet blev maratonlöpning något av en popsport. Nu är det slutet av 90-talet och även om mycket har hänt håller Konrad Hernelind och Jonny Karlson med flera fast vid sin passion.
Med start och mål i Vällingby Centrum som ju är ett slags monument över 50-talets förortsideal har loppet ockseå en speciell inramning. Med tio grader vid start och närmare 15 på eftermiddagen kom också våren just den här lördagen. Nästan en obehaglig överraskning för maratonlöparna.
- Det gjorde kanske lite på tiden, men för min del spelar inte minuterna så stor roll längre. Jag springer för att det är en njutning, säger Kent Clefberg som länge såg ut att gå under 2.30.
Med 1.13.16 vid halva, 1.45.05 vid var allt under kontroll tills magen började krångla.
Bakom Clefberg skuggade länge esten Vladimir Bötsuk, men om Clefberg tappade litet så gick Bötsuk in i väggen totalt på det fjärde och sista varvet. Någonting som han inte var ensam om den här dagen.

Resultat, herrar
1. Kent Clefberg, Hässelby, 2.32.44.
2. Vladimir Bötsuk, Estland, 2.47.06
3. Carl-Johan Stenmark, Sundsvalls FI 2.49.41.

Damer
1. Ylva Rangne, Fredrikdshofs iF 3.44.10.
2) Marianne Hamberg, Mälarö SOK, 3.53.34.
3) Susanne Nyberger, SPIF, 3.56.51.