Djurgården snabbare än racingbanor

Vilken rivstart på löparsäsongen. Tre stora lopp på samma helg! Många jagade tider i GöteborgsVarvets seedningslopp på racingbanor i Östergötland och Göteborg. Men det var på Djurgården i Stockholm som det gick snabbast. Mer än 1100 löpare sprang Premiärmilen under 47 minuter, och kan utnyttja sina tider för att seeda upp sig i GöteborgsVarvet!

Många löpare i Premiärmilen pratade om galet snabba tider. På den något kuperade banan så var det många som satte personbästa.
– Sänkte mitt pers till 40.41 idag, berättar Stefan Lindroth, 43-åring från Upplands Väsby på jogg.se.
Mitt gamla rekord på 41.48 från Hässelbyloppet flög all världens väg. Så nu är de bara att jobba på med intervallerna, så ska man snart kunna komma under 40 minuter.

Snabbast på den kontrollmätta banan på Djurgården var Hässelbylöparen Haben Idris som dock hade ett sjå att hålla undan för IK Akeles Johan Hydén. Idris vann på 30.54 mot Hydéns 31.06.

I det sköna löparvädret sprang 226 löpare under 40 minuter på milen. Av de 3028 löparna klarade drygt 1100 löpare 47 minuter som är gränsen för att seeda upp sig i GöteborgsVarvet.
För den här helgen har det med 4264 anmälda löpare, fördelat på 854 löpare i Mantorp och 3410 i Göteborg, varit fokus på seedning till GöteborgsVarvet.
Båda GöteborgsVarvets seedningslopp avgjordes på racingbanor. På Mantorp Park sprang löparna tre varv på racingbanan och i Göteborg två förlängda varv på City Race Arena på Frihamnspiren.

Men trots racingbanor kunde inte löparna i Mantorp och Göteborg riktigt matcha resulaten i Stockholm.

Det är bråttom om man vill utnyttja resultatet. Söndagen 25 mars är sista dag för att skicka in resultat för uppseedning. Skicka en kopia av resultat och www-länk till [email protected] för uppseedning.

Resultat: GöteborgsVarvets Seedningslopp på Mantorp Park 24 mars: