Dubbelt svenskt i 24-timmarsloppet på Bornholm

Den 7–8 maj genomfördes ett 24-timmarslopp i löpning på danska Bornholm. Reima Hartikainen vann herrklassen och frun Torill damklassen och båda satte personliga rekord.

Paret Reima och Torill Fonn Hartikainen tävlar flitigt på långa sträckor och har redan hunnit med flera maror i år. Den gångna helgen deltog de i ett 24-timmarslopp på Bornholm vilket slutade med seger för båda. Reima hann med 229.020 m (22,9 mil!) vilket var drygt tolv kilometer fler än tvåan Per Gunnar Alfheim.
Efter två timmars löpning (22,1 km) bestod täten av trion Reima, Stefan Samuelsson och Andreas Larsson. Efter fyra timmar hade Andreas dragit ifrån och var med sina 44,2 mil 1,6 km före Reima och Stefan. Efter sex timmar var Reima ensam i täten och vann överlägset trots att han tvingades att gå lite på slutet. Stefan slutade femma på 17,8 mil och Andreas tia på 13,1 mil.

Norskt rekord av Torill
Torill gjorde precis som Reima ett stabilt lopp och var med sina 19,8 mil en knapp mil före tvåan i damklassen. Tiden var också nytt norskt rekord och räckte till en tredjeplats totalt i hela tävlingen!
Torill och Reima, som tävlar för IFK Skövde, var mycket nöjda med arrangemanget. Loppet gick på en 1578 meter lång bana när det var ljust och på en 1663 lång bana under de mörka timmarna på natten. 20 löpare ställde upp – 16 män och 4 kvinnor.
Närmast väntar tävling redan på onsdag för paret och om tre veckor åker de till huvudstaden för att springa Stockholm Marathon den 4 juni.