En segrare blev två i Höga Kusten

En kilometer från mål bestämde Thommy Larsson, Sundsvalls FI, och Åke Harlin, Brännans IF, att sluta kriga om segern i Höga Kusten Maraton.
Sida vid sida sprang de i mål på goda 2.48.21.
Och satte myror i huvudet på arrangörerna...

För egentligen får inte placeringar delas. Det ska utses en vinnare. Så står det i Svenska Friidrottsförbundets tävlingsbestämmelser.
Men nog är det lite orättvist att efter 42195 meter dela på segrarna.
Minns vilket liv det blev när bröderna Anders och Örjan Blomkvist försökte dela på segern i Vasaloppet och Anders ändå dömdes som segrare!
Bröderna Blomkvist löste det hela med att på egen bevåg helt enkelt såga isär silver och guldmedalj och sätta ihop dem till två specialmedaljer.
I söndagens Höga Kusten Maraton var det inte lika lätt att dela på priserna. Första pris var bland annat en tavla av Örjan Östlund. Inte sågar man itu en sådan...
Örjan Östlund har sin atelje i närheten av start- och målplatsen i Nordingrå. Och arrangöerna i Nordingrå SK och Höga Kusten Hockey tog en snabb sväng över till Östlund och fick tag i en tavla till.
Slutet gott alltså för det 18:e Höga Kusten Marathon som ökade sitt deltagarantal på maratonsträckan till 50 fullföljande. Totalt var det 700 löpare som sprang kvarts-, halv och helmaraton.
Resultaten från maratonloppet finns här på Marathon.se.