Enhörna-Sjökvist snabbast i Hässelby

Erik Sjökvist gjorde ett starkt lopp när han vann Hässelbyloppet på nytt banrekord. Den 27-årige Enhörna-löparen noterade 30.49 på den 10 km långa banan genom Hässelby, Grimsta och Vällingby. Han underskred därmed Idris Ibrahims tre år gamla banrekord med 33 sekunder.

Sjökvist, som brukar öppna tufft i sina lopp, tog täten direkt och fick en lucka till de övriga tätlöparna redan före två kilometer. Luckan ökades sedan successivt fram till 6 km där Sjökvist var 20 sekunder före Simon Gutierrez. Detta avstånd hölls den återstående biten av banan.
Vid målet på Hässelby Idrottsplats var differensen mellan de två 19 sekunder. Kristian Algers från Kvarnsveden, som segrade i Tjur Ruset för en månad sedan, kom på tredje plats.
I damklassen följdes Helene Willix och Camilla Benjaminsson åt i 2,5 km, sedan drog Willix ifrån. Willix, som representerar KA1 IF, vann klart. Hon noterade 35.39 och var därmed 25 sekunder före Benjaminsson som vann terräng-SM i våras.
De två senaste årens vinnare Marie Söderström-Lundberg laddar upp för Chicago Marathon nästa helg och avstod därför från att försöka försvara sin seger.
Hässelbyloppet, som nu arrangerades för tolfte gången är senhöstens största löpartävling i Stockholm vid sidan av Lidingöloppet. Årets lopp samlade 600 deltagare. Banan ändrades för tre år sedan. Numer är start och mål vid Hässelby Idrottsplats.