Flowtank - ett redskap att ta med ut

I SAMARBETE MED FLOWLIFE

I SAMARBETE MED FLOWLIFE | En av anledningarna till att många löpare fattat tycke för just löpning är det lekfulla som aktiviteten innebär. Är man vad vid att rusa runt bland skog och mark är det inte alltid lusten att kliva in på ett gym är så stor, än mindre under den årstid då solen står som högst på himlen. Som tur är finns numera ett allt-i-allo-redskap som ersätter hantlar, kettlebells och skivstänger samt går att använda utomhus - säg hej till Flowtank!

De senaste åren, för att inte tala om det senaste året, har utomhusträning slagit igenom på riktigt. Då pratar vi inte bara utegym utan också, kanske framför allt, hemmaträning. Allt från gummibandsövningar till hela pass hemma i trädgården. Det har egentligen inte rått någon brist på redskap att använda i träningssyfte men visst det kan vara till fördel att använda ett som faktiskt är avsedd för ändamålet!

Flowtank är ett mångfasetterat och portabelt träningsverktyg som hjälper dig att förbättras inom samtliga områden: balans, kondition, koordination, rörlighet och styrka – samtidigt. Det är med andra ord en mycket bra komplettering till den klassiska löpträningen, som ju kräver vissa komplement för att kunna vara en långvarig träningsform. Den drillar hela kroppen, inklusive en av de viktigaste musklerna vi har, nämligen hjärnan. Det är bara den egna fantasin som sätter gränser för vilken typ av träning eller på vilken plats redskapet skulle kunna användas – precis som med löpning.

Så här fungerar den:

Du fyller tanken med vatten (och karamellfärg, om du vill liva upp verktyget ytterligare) och sedan är du good to go! Enkelt uttryckt skulle man kunna beskriva den som en justerbar skivstång. Allt du kan göra med ett ordinarie redskap kan du göra med en Flowtank. Med helt vanligt kranvatten som extern kraft, som rör sig oförutsägbart, utmanas såväl muskler som nervsystem. Skillnaden på en Flowtank och andra träningstillbehör är att det konstant rörliga vattnet, vars nivå du kan anpassa efter dagsform, automatiskt utmanar småmuskulaturen, vilken är så viktig att stärka om man ska springa långt (och snabbt för den delen). 

Du kan enkelt ersätta de klassiska gyminstrumenten med en Flowtank och utföra samma moment som du skulle göra om det vore en kettlebell eller skivstång. Förslag på övningar är axelpressar, biceps curls, utfallssteg med vikt och svingar.

Att ta ansvar över kropp och träning behöver inte innebära ”att skaffa ett gymkort”, det kan lika gärna vara du som bryter en mental barriär och hittar ett nytt sätt att utmana dig på eller tar chansen att uppleva din stads grönområden i sommar. På köpet blir du stark, får frisk luft och sparar tid!

Läs mer om Flowtank HÄR.

 

I annonssamarbete med Flowlife.