Följ appen och gör en lustig figur

Spring som en anka, ett barn, eller en väderkvarn! Teknikföretaget Ramboll som är ny titelsponsor för Stockholm Halvmarathon har tagit fram en lite annorlunda app där löprundorna är elva löparfigurer att följa.

Appen ShapeRunner tar avstamp i det internationella fenomenet ”figure running” som var populärt för några år sedan då den första funktionerna för att GPS-spåra sin löprunda på kartor kom.
Med appen har Ramboll tagit ett nytt grepp kring figure running och skapat elva löprundor i åtta olika städer; Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Nyköping, Umeå, Uppsala och Varberg.

I ShapeRunner finns färdiga löparrundor i form av figurer, till exempel en väderkvarn, en blåval och en nyckel. Löparen väljer en löprunda och tar sig till startpunkten. Med röstanvisningar och tidtagning genomför man sedan löprundan som bildar en figur. Figuren kan delas i sociala medier efteråt. I ShapeRunner finns även en topplista för de bästa resultaten av samtliga löparrundor från hela landet.

- ShapeRunner gör löpningen roligare och gör det lättare för många att engagera sig i Sveriges största folksport på ett lekfullt sätt, säger Carmen Wargborn, ansvarig för brand experience på Ramboll. Appen tar till vara på våra ingenjörers kunskap och kreativitet och kan till exempel användas i träningen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon. Från och med i år har loppet en ny, coolare identitet där många nya upplevelser väntar deltagarna. ShapeRunner är en av dem

Ramboll Stockholm Halvmarathon 2018 avgörs lördagen 15 september. Med 15 000 löpare från över 80 länder är loppet höstens största halvmaraton. Evenemanget arrangeras av Marathongruppen, Sveriges största arrangör av motionsevenemang, som tillsammans med Ramboll i år gör en storsatsning för att höja upplevelsen för deltagarna.

- Ramboll Stockholm Halvmarathon ska vara urbant, ständigt ligga i framkant och andas lekfullhet. Med appen ShapeRunner ger vi löpare över hela landet chansen att på ett modernt sätt göra träningen inför höstens lopp ännu roligare. Vi är mycket glada över att ha med oss Ramboll på denna resa. Med deras nyfikenhet och intresse för smarta lösningar kommer vi kunna utveckla Ramboll Stockholm Halvmarathon till den världsklassupplevelse det har alla chanser att vara, säger Louise Fredriksson som är projektledare för Ramboll Stockholm Halvmarathon.

ShapeRunner finns att ladda ner kostnadsfritt i App Store och Google Play.