Fräck löpning gav Patriksegern i Växjöloppet

Brittatorps Patrik Gustafson och Enhörnas Patrick Hallén har fajtats om halvmaratonsegern i Växjöloppet de senaste åren. På lördagen blev det upploppsstrid där den fräckaste löparen drog det längsta strået.

Fräck och fräck, förresten. Kalla gärna Patrik Gustafsons löpning taktisk. För Gustafson lade sig bakom maratontränade Hallén i den besvärande motvinden. Hallén ville men kunde inte rycka och på upploppet växlande ledningen flera gånger.
- Det är aldrig kul att förlora en spurtuppgörelse, men jag försökte innan dess hålla ett jämnt maratontempo med tanke på kommande uppgifter. Trots det skall Patrik ha all heder av sin insats. Det var starkt av honom att hänga
med och sedan dra det längsta strået när vi växelryckte in på upploppet, sade Enhörna-Patrick till Smålandsposten.
Segertiden för Gustafson blev 1.09.51 mot 1.09.54 för Hallén.
Patrik Gustafson vann halvmaran även 1997 och är numera Sveriges kanske bäste i duathlon, cykling och löpning. Hallén har vunnit loppet tre gånger tidigare och lovade på stående fot att komma tillbaka år 2000 för att försöka ta tillbaka titeln.
I damklassen över 21.1 km vann Växjö Löparklubbs Mie Magnusson med tiden 1.34.55.
Växjöloppet samlade i år totalt cirka 2000 deltagare i 14 klasser. Tävlingsklasen över 10 km vanns av Erik Sjöqvist, Enhörna IF, med tiden 32.14 medan Maria Pettersson, OK Njudung var snabbast i damernas mil på tiden 38.04.

Fullständiga resultat här