Från fotbollslandslagettill Göteborgsvarvet

Hasse Hultman är ny tävlingsledare för Göteborgsvarvet efter Harry Ericksson sedan mitten av november. Han har de senaste tio åren mest jobbat med fotboll trots att den egna aktiva bakgrunden består av orientering och friidrott.

Hasse Hultman har sedan 1991 varit presschef i A-landslaget, först tillsammans med Tommy Svensson och nu senast med Tommy Söderberg. Men trots att Sverige är klart för EM-slutspel nästa år så valde Hultman ändå att hoppa av.
- Det var dags att göra något nytt och då passade Göteborgsvarvet perfekt, dels för att jag gillar att springa, dels för att jag får chansen att umgås med familjen betydligt mer.
Jobbet med fotbollslandslaget innehöll cirka 100 resdagar per år och arbetstiden var inte åtta till fem utan snarare fem på morgonen till åtta på kvällen. Den belastningen klarar man inte utan stark fysik. Och det har Hasse - hans pers på halvmaran är 1.24!
- Jag började varje dag med landslaget med 7-8 kilometer distans, inte lufsig morgonjogg utan hyfsad fart runt fyra minuter per kilometer eller snabbare. Det gjorde att jag alltid var pigg och fräsch när jag mötte spelarna vid frukosten, minns han.
Vilka är då hans starkaste fotbollsminnen?
- VM -94 utgör en självklar höjdpunkt. Bronsmedaljen var en bra belöning för 15-16 timmars arbete 42 dagar i sträck. Men också OS i Barcelona lämnade många minnen. Ett OS är något extra.
Vad var det som fick dig att ta uppdraget?
- Det känns spännande att komma till en ung och framåt organisation. Sen är Göteborgsvarvet väl inarbetat, det är en lämplig distans för de flesta och det är folkfest för alla.
Karriären innehåller följande etapper - Smålandsposten, Bergslagsposten, IFK Göteborg, Svenska Fotbollförbundet och så nu då Göteborgsvarvet.
I stället för att träna i världsmetropoler som Barcelona, Chicago eller London så blir det hemma i Floda eller i Slottsskogen som Hultman kör sina fyra pass i veckan.
Och visst har han haft kul på bortaplan. Men nu är det hemmaplan som gäller!