Fun Run, Inline och WalkingRiddarfjärden runt

Av ett lopp blir tre när Olympic Day Run byter skepnad. De sex senaste åren har Olympic Day Run varit ett populärt lopp för löpare i Stockholm. Ett par tusen har varje vår sprungit de 7,2 kilometrarna runt Riddarfjärden i centrala Stockholm. Nu byter loppet karaktär.

Banan är densamma som tidigare. Men istället för bara en löpartävling blir det nu både löpning, gång och inlineåkning.
Fun Run, Walking och Inline är namnet på de tre lopp som alla avgörs runt Riddarfjärden torsdagen den 3 juni. Inline-klassen startar först, sedan Fun Run-klassen och sist Walking-klassen.
Det är första gången ett inline-lopp avgörs på en bana som går så här centralt i Stockholm. Det är också första gången som en gångtävling öppen för både manliga och kvinnliga deltagare avgörs i centrala Stockholm.
- Vi vill bredda tävlingen. Nu kan alla som vill åka inlines, springa, jogga eller gå ställa upp, säger tävlingsledaren Åsa Björkman.
- Dessutom vill vi ordna en helkväll med både tävling och fest. Vid start- och målområdet i Rålambshovsparken blir det musik samt servering av mat och allehanda drycker.
Olympic Day Run försvinner dock inte. Fun Run ingår i Olympic Day Run som genomförs i 160 länder världen över. Tanken med dessa lopp är att visa att den olympiska rörelsen inte bara handlar om elitidrott vid vinter- och sommar-OS.

Vill du veta med om Inline, Fun Run och Walking runt Riddarfjärden så klicka här.