Glöm F.E.M. - bergsmarani Björkliden blir B.A.M.M.

Sveriges tuffaste löpartävling byter namn. Tvådagarsloppet i Björkliden nordväst om Kiruna kommer i fortsättningen att heta B.A.M.M. - Björkliden Arctic Mountain Marathon.

Bergsmaran i Björkliden har de senaste fem åren gått under namnet F.E.M. - Fjällräven Extreme Marathon. Men nu har huvudsponsorn Fjällräven beslutat att ta sina vingar från tävlingen som under åren gått från knappt 100 deltagare till 500.
Fjällräven har planer på att flytta "sitt" äventyrslopp någon annanstans i Sverige. Men orginalet som startades redan 1994 under namnet B.I.M.M. (Björkliden International Mountain Marathon) kommer att vara kvar i Björkliden.
- Vi har en tid funderat på hur F.E.M i Björkliden ska se ut i framtiden. Nu
har det klarnat, berättar Björklidens informationsansvarige Cia Granström.
- Tävlingsorganisationen i Björkliden blir densamma men Fjällräven kommer inte att finnas kvar som huvudsponsor. I och med detta byter tävlingen namn till Björkliden Arctic Mountain Marathon (BAMM). Vi har valt namnet för att det ska påminna om den vackra orörda vildmark, 20 mil norr om polcirkeln, som området runt Björkliden kan erbjuda.
Datum för B.A.M.M. blir 15-18 augusti 2001. Anmälningsblanketter kommer ut i början av oktober. Anmälningsavgiften blir 1390 kronor till och med
1 januari 2001. Efter detta blir anmälningsavgiften 1.690 kronor. Liksom tidigare kommer det att finnas ett antal klasser att välja mellan.

Läs mer om årets lopp på hemsidan.