Grattis Asics GT-2100 - årets sko

Asics GT-2100 är 2005 års bästa löparsko. Det är redaktörerna för Runners Worlds tio olika utgåvor runt om i världen som har enats i valet av årets sko.

Asics fortsätter att uppskattas av löpare världen runt. I Sverige växer det japanska märket så att det knakar och är störst av alla när det gäller löparskor. De senaste nio åren har svenska Asics lyckats öka omsättningen rejält varje år. Omsättningen för 2005 lär ligga runt 90 miljoner kronor. En av storsäljarna det här året har varit just Asics GT-2100.
Utnämningen av årets sko görs gemensamt av Runners Worlds redaktioner runt om i världen. Richard Kingstad på svenska Runners World har fått ge sina åsikter i juryn till för internationella utmärkelsen som är tänkt att bli årligt återkommande.
"Redaktörerna berömde särskilt den stabila skon för dess utmärkta stötdämpning i mellansulan, dess förbättrade pronationsskydd och den förbättrade gelsulan i framfoten som ger ett naturligt frånskjut."

I Marathon.se:s skotest inför den här säsongen vann inte skon någon av de olika kategorierna men skon fick mycket goda omdömen för stabilitet och löpkänsla.
Däremot tyckte testlöparna med låga fotvalv att skon tryckte och gav skavsår. Greppet på alla typer av underlag fungerade perfekt och gav en halkfri löpning. Några av Marathon.se:s testlöpare använde dessutom denna modell på snabbdistansen och intervallpassen.

Asics GT-2100 kostar cirka 1300 kronor i butik.