Hälle snuvade MAI i Klarälvsstafetten

Höstens prestigestafett avgörs i Ekshärad i norra Värmland.
Klarälvsstafetten samlar stora delar av den svenska eliten. Malmö AI var på väg mot sin nionde seger i herrklassen i lördags, publiken jublade och ringde i koskällor. Och i oljudet smög sig främsta konkurrenterna upp.

På de absolut sista meterna av den 14 410 meter långa stafetten uppdelat på tio etapper blev Malmö AI snuvat på segern.
Hälle IF:s Risak Dirshe smög upp bakom MAI:s Rickard Andersson på den 1150 meter långa sista sträckan. Och inne i kunde sedan Hälle-löparen passera och ge segern till Ljungskile-klubben med fyra sekunder.
- Det här var första gången vi slog Malmö i stafett. Det känns jäkligt skönt! säger Ahmed Mohamed som genom sin otroliga upphämtning på den nionde sträckan tog in 17 sekunder på Malmös Tony Rovina- just precis när man trodde att stafetten var avgjord.
- I början av sträckan tänkte jag mest på Hammarby som låg precis i hälarna
på mig, sade Mohamed till Värmlands Folkblad. När jag sen fick se att jag tog in på Malmö körde jag
bara på.
När Mohamed lämnade över till lagkamraten Risak Dirshe, 25, skiljde det
fortfarande åtta sekunder fram till Malmö.
- Jag inledde ganska lugnt eftersom jag inte visste vilken form jag befann mig i, säger Dirshe. Jag kände mig dock i överraskande bra form och ökade tempot
mot slutet.

För att liksom bekräfta styrkan hos Hälle IF från Ljungskile ville inte damerna vara sämre, utan det var röd-vitt-randigt i topp också i damtävlingen som dock blev lite rumphuggen när Rånäs 4H, MAI, Ås IL och IF Göta lämnade återbud.
Hälle med de tre landslagstjejerna Åsa Hedström, Jenny Framme och Veronika Fransson tog ledningen redan på den första sträckan försprånget växte undan för
undan och i mål var Hälle exakt tolv minuter före tvåan,
Malungs IF Skidor.
Alla resultat hittar ni här.