Hässelbys tjejer sjua i Europa

Hässelby kom på sjunde plats i Europacupen i landsvägslöpning avgjordes i Cassino 15 mil söder om Rom. Luisa Larraga från den spanska klubben Adidas Running Team vann det 15 kilonmeter långa loppet på 51.11.

Europamästarinnan i maraton, Manuela Machado, från den portugisksa klubben Braga kom på tredje plats med 53.51.
Tävlingen avgjordes på en två kilometer lång varvbana i centrala Cassino. Varje varv hade två stycken 180 graders kurvor, vilket bröt löprytmen för deltagarna.
Midde Hamrin var bästa svenska på 16:e plats, med 54.19.
- Det kändes bra att springa. 15 kilometer är en skön distans att tävla på, tyckte Midde.
Ingmarie Eriksson (tidigare Nilsson) gjorde sin bästa tävling på ett par månader när hon slutade på 18:e plats efter en stark avslutning.
Övriga löpare i Hässelbys lag: Annika Nyberger (24:a) och Camilla Benjaminsson(40:e).
Marie Söderström-Lundberg som dominerat svensk långlöpning i år avstod från Europacupen för att koncentrera sig på Frankfurt Mararthon nästa helg.
IK Sparta från Köpenhamn var bästa nordiska lag med en femte plats av sexton deltagande lag.