Hedelin snabbast i Vännäs halvmarathon

På lördagen var det den första riktiga varma dagen i Vännäs.
Shorts och linne gällde när det 16:e Vännäs halvmarathon avgjordes. Ett arrangemang som brukar vara något av premiärlopp för Västerbottens löpare.

Med en flack vändpunktsbana (med start och mål vid Liljahallen inne i Vännäs) brukar det alltid bli bra tider. Men på lördagen blev det i herrarnas elitklass taktiklöpning om segern. En kamp främst mellan Skellfeteå AIK:s Ludvig Edman och Peter Ljungholm mot IFK Umeå Rickard Hedelin.
Först efter 20 kilomter lyckades Rickard rycka och var 60 meter före Edman och 90 meter före Ljungholm i mål. En meriterande seger för 30-årige Hedelin som förra året sprang halvmaran på 1.10.58. Nu blev segertiden 1.10.01 - den näst långsammaste i Vännäs halvmarathons 15-åriga historia. Men glädjande för loppet är att man i år vänt den nedåtgående trenden i antal deltagare. I år samlade man 270 deltagare i de olika loppen. För Vännäs Halvmarathon är ju även ett Kvartsmarathon, Stinsen 3:an och Mini-Halvan.
På damsidan valde Västerbottens bästa löpare 1999, Katarina Lindström, att springa kvartsmaran. Katarina hade 38.46 på de 10 548 meterna.
På damernas halvmara tog Kristina Hugosson nu sin femte seger med tiden 1.22.02. Skellefteå IF tog även de fyra följande placeringarna och hade fem tjejer under 1.30. Imponerande!

Alla resulat finns i resultatsidan

Att Vännäs Halvmarathon som arrangemang håller hög klass har vi fått bekräftat på olika sätt bl a. då vi två gånger har fått äran att arrangera SM-tävling på halvmarathon distansen. 1994 arrangerades SM och 1998 arrangerades Veteran SM.

Samtidigt med Vännäs Halvmarathon så arrangeras även Kvartsmarathon, Stinsen 3:an och Mini-Halvan.

Rickard Hedelin toppar individuella prestationerna för året med bla 1.10.58 på halvmaraton, (startsträckan dag 1, Vindelälvsloppet). 8.40 på 3000 meter i nya friidrottshallen. Distriktsmästare på långa terrängen 12 km med tiden 41.33. Silver på korta terrängen, 4000 meter med tiden 12.22. Total trea i Västerbottens GP. Rickard har även varit den klart mest tävlingsaktive i sektionen.