Hemmasegrar i Brukslunken

Medeldistanslöparen Niklas Österberg var snabbare än maratonlöparen Andreas Carlborg och kunde därför undan större problem spurta till segern i den 29:e upplagan av Brukslunken.

Håkan Jansson hängde med täten i tre kilometer. Sedan var det Carlborg som gjorde det mesta av grovjobbet innan Österberg avgjorde i spurten. Den 27-årige Rånäs-löparen noterade 19.22 på den 6,5 km långa banan i Rånäs i Uppland. Andreas Carlborg, Spårvägen, var distanserad med fem sekunder.
Det blev hemmaseger även i damlassen som Kristin Ahlepil vann klart. Hon noterade 22.31 och besegrade därmed Turebergs maratonlöpare Anna Lindh med 31 sekunder. Kristin Ahlepil gjorde en stark säsong i fjol då hon var landslagslöpare på 1 500 meter och dessutom nådde finalen i junior-EM på samma distans.
Efter de senaste dagarnas vårväder blåste det nordliga vindar i Rånäs på söndagen. Termometern visade några plusgrader, men det kändes kyligt i snålblåsten för de 170 deltagarna.
- Vi får vara glada att det inte kom någon snö, kommenterar tävlingsledaren Hans Davidsson.
Hasse Davidsson passar också på att berätta att Rånäs gör om Roslagsstafetten i höst. Tävlingen flyttas fram en månad och avgörs nu den 16 september. Samtidigt ändras banan. Stafetten avgörs på den gamla järnvägsbanvallen mellan Norrtälje och Rimbo. Distansen är två mil. Roslagsstafetten har fem sträckor.