Hinderspecialist vann Tjur Ruset i Karlstad

Tjur Ruset i Karlstad med mål på Skutberget är förebilden för andra Tjur Ruset-lopp runt om i Sverige. På lördagen avgjordes loppet för nionde gången och för andra året i rad var det banspecialisten Per Jacobsen som var snabbast.

- Nej, det här var mer en kul grej. Eftersom jag springer hinder vanligtvis har jag ju ändå en liten fördel. Jag visste att jag var i bra form och då jag vann förra året var målsättning givetvis att även vinna i år. Sedan var det ju skönt att sätta den där orienteraren på plats, berättar Per för Värmlands Folkblads reporter och flinar bort mot kompisen och tvåan i loppet, Steven Hale.
- Mycket i mina framgångar ska jag tacka de jag tränar med. Min tränare Janne Bengtsson har stor del i det här. Och tur var ju att inte min träningskamrat, Claes Nyberg, var med. Då hade jag nog fått nöja mig med silver, tror den ödmjuke segraren.
Tjur Ruset är ju ett lopp enbart för riktiga män - men arrangerande IF Göta passar numera på att samtidigt arrangera tjejloppet Ladylunken på Skutbergets stigar.
Loppet i år var snudd på en kopia från förra året. Då, precis som nu, ledde Sunne-löperskan Kristina Rebane från start till mål. Bara Pia Thomasson hängde på i början, men fick snabbt ge sig för Rebanes hårda utgångsfart.
Totalt var det närmare 3500 löpare på Skutberget i Karlstad. Drygt 2000 i Tjur Ruset, 900 i Lady Lunken och 250 killar i ungdomsloppet Kalv Ruset.