Höga Kusten vinnare gavarrangörerna hicka

Förra året fick arrangörerna av Höga Kusten Marathon snabbt skaffa fram ett extra förstapris, en tavla av konstnären konstnären Örjan Östlund, när två löpare delade på segern.
I år var det tre löpare tillsammans när sista varvet inleddes. Gissa om arrangörerna fick hicka...?

- Ja, efter tre av fyra varv var det tre löpare i täten: Thommy Larsson, Kari Nieminen och Åke Harlin, berättar tävlingsledaren Tommy Sjölander.
Förra året kom just Thommy Larsson och Åke Harlin överens under sista varvet att dela på segern. Något som skapade huvudbry hos arrangören eftersom man ju bara hade ett förstapris, men någon åkte iväg och hämtade en till tavla hos förstapriskonstnären Örjan Östlund, och så var problemet löst.
Men nu var det alltså 1999 och tre man i täten, aj, aj...
...men just som arrangörerna börjat grubbla på vad man ska göra om de tre kommer samtidigt över mållinjen rycker Thommy Larsson. Sundsvallslöparen får en rejäl lucka och avgör loppet. Han förbättrar sin segertid från förra året till 2.44.53.
Härnösandslöparna Nieminen, Öbacka LK och Harlin, Brännans IF tröttnade och blev tvåa och trea på 2.48.52 respektive 2.49.52.
Slutet gott för arrangerande Höga Kusten Hockey och Nordingrå SK som totalt samlade 600 löpare i de olika loppen som utgör Höga Kusten Marathon.
- Det verkar som att folk tyckt att det varit för varmt i sommar för attt träna för marathon, men till nästa år då vi ordnar loppet för 20:e gången hoppas vi på fler deltagare på maratonsträckan, avslutar Tommy Sjölander.