I Växjö är löpning 1 maj tradition

I Växjö är 1 maj mer än demonstrationståg och röda fanor.
På måndagen arrangerades det 33:e Växjöloppet - en klassiker som i är samlade drygt 2000 deltagare i olika banor och klasser.

När IFK Växjö fick en ny styrelse 1967 med Stig Andersson i spetsen beslutade man därför att starta ett långlopp. Växjöloppet blev det naturliga namnet och 25 km ansågs vara en lämplig sträcka för herrarna och 12 km för damerna.
Under åren har arrangemanget ändrats något och nytt i årets lopp var den nya start- och målplatsen i Strandbjörket vid Växjösjön. Därmed blev det också delvis ny bana för huvudklasserna som numera är över 21 kilometer och 10 kilometer.
På herrarnas långa bana snuvade en triatlet löparspecialisterna på segern. Patrik Tjärdal, Gislaved, vann på 1.09.18, halvminuten före Flemmingsbergs Memo Abbeholm.
- Jag är nöjd med tiden. Siktade på att springa på 3.20 per kilometer och jag orkade ju också öka sista tre kilometerna.
Läge att satsa lite mer på löpningen kanske?
- Nej, det är triathlon som gäller. Mitt nästa lopp blir i Lanzarotes Ironman om tre veckor, förklarade Patrik som för två år sedan vann långdistansklassen i triathlon-SM
I damernas lopp över 10 kilometer var hemmalöparen Malin Öhrn suverän.
På söndagen var Malin Öhrn sjua på korta banan i terräng-SM, 27 sekunder efter Malin Ewerlöf.
- Det kändes bra trots att jag hade ett lopp i benen, förklarade Malin Öhrn som numera tävlar för Malmö AI. Att springa på hemmaplan är alltid roligt.


Alla resultat