Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Ida Nilsson bäst både i alper och fjäll

Förra helgen vann hon Swiss Alpine Marathon, på lördagen vann Ida Nilsson prestigefyllda Kia Fjällmarathon för tredje gången. I herrklassen var Andreas Svanebo tillbaka överst på prispallen i loppet som avslutade löparveckan i Årefjällen där totalt över 3000 personer deltagit i något av de åtta olika loppen..

Andreas Svanebo från Sundsvall. vann för sjunde gången Kia Fjällmarathon som i år avgjordes för trettonde gången.  Svanebo gick i mål på tiden 3:33:09 vilket endast är en minut och 40 sekunder efter banrekordet som innehas av Anders Kleist efter förra årets lopp. Tvåan Johan Lantz som är på väg tillbaka efter lång skadefrånvaro sprang in på 3:38:20. Nästa år tror han vinnartiden kommer landa under 3 timmar och 20 minuter.

Anledningen att Andreas kommer tillbaka år efter år är, säger han,  stämningen, banan och naturen och det är just som är tjusningen med KIA Fjällmaraton – Upplevelsen!
Banan går över de tre fjällen, Ottfjället, Hållfjället och Välliste och bjuder på 43 kilometer och 2100 höjdmeter med naturskön löpning. I målet i Trillevallen väntar en stor skara åskådare som ivrigt hejar på deltagarna de sista hundra meterna in i mål.

Damklassen vanns av Ida Nilsson för tredje året i rad på tiden 4:12:11. Ida som har ett otroligt späckat schema med internationella tävlingar kände att hon inte kunde hålla sig ifrån KIA Fjällmaraton – ”det är så roligt att vara här!”. Andraplatsen togs av Yoie Bohlin som presterat fantastiskt bra under årets Fjällmaratonvecka med två tidigare vinster i Fjällfysiken Obstacle Course och Peak Performance Vertical K.

Det drygt 900 startande bjöds på riktigt leriga förhållanden efter ett kraftigt regn natten innan loppet.

Samma dag avgörs också Ulvang Kvartsmaraton som går från Edsåsdalen, över Välliste och sedan ner till målet i Trillevallen. Det är 13,5 kilometer och 600 höjdmeter som ska avverkas vilket är ett perfekt lopp för de som vill testa på fjällöpning. Herrklassen vanns av Olle Olsson-Bad på tiden 1:02:15 och damklassen togs hem av Lovisa Björkenstam på tiden 1:24:18.

Sju gånger av tretton har Andreas Svanebo varit först i Kia Fjällmraton i Årefjällen.