Ingen har varit snabbare änErik och Camilla i Två Sjöar Runt

Erik Sjöqvist och Camilla Benjaminsson visade båda lovande form när de vann herr- respektive damklassen i Två Sjöar Runt på nya banrekord.

27-årige Erik Sjöqvist är ny som elitlöpare. Han har bara tränar seriöst i ett och ett halvt år. Genombrottet kom i fjol då Erik bland annat tog SM-brons i terränglöpning och SM-silver på 10 000 meter.
Nu ledde han Två Sjöar Runt från start till mål och vann med 21 sekunders marginal till fjolårsettan Mattias Persson från Spårvägen.
- Det kändes fint idag. Mitt närmaste stora mål är terräng-SM, kommenterade Erik Sjöqvist.
Enhörna hade tre löpare bland de fyra främsta. Det betyder att klubben har goda möjligheter att försvara lagsegern på 12 km när terräng-SM avgörs i Borlänge den 30 april.
Erik Sjöqvists segertid 34.22 är nytt rekord på den 11,2 km långa banan med hela 48 sekunder. Banan på Två Sjöar Runt lades om för tre år sedan.
Det är nästan omöjligt att jämföra tider i ett lopp som avgörs så här tidigt på säsongen eftersom vädret kan variera ordentligt mellan olika år. Men Erik Sjöqvists tid tyder på att han gjorde ett starkt lopp. Även Camilla Benjaminsson övertygade när hon vann damklassen (5,7 km) på 19.56 vilket är nytt banrekord med 11 sekunder.
Camilla vann terräng-SM 1997 men har sedan dess besvärats av hälseneskador. Nu har hon varit skadefri sedan i somras och kommer väl förberedd till den här säsongen.
- Det känns lovande, tyckte Camilla, som nästa helg testar formen i Haags halvmaraton.
Camilla Benjaminsson ledde precis som Erik Sjöqvist från start till mål. Hon var 16 sekunder före fjolårets Två Sjöar Runt-etta Anna Lindh.
Intressant att notera: Före detta svenska mästarinnan på 10 000 meter Marie Granberg-Klasson från Hässelby var nu i sin första tävling på ett par år överraskande sjua i damklassen. Marie siktar inte på comeback i landslaget, men hoppas kunna kunna göra hyggliga resultat i år.
Malin Ewerlöf, som var det mest intressanta namnet i startlistan, ställde
aldrig upp.
Arrangerande Sundbybergs IK hade tur med vädret i den 36:e upplagan av Två Sjöar Runt. Det var ett par plusgrader när cirka tusen löpare genomförde millenniets första större svenska löpartävling.

(Fullständig resultatlista kommer på måndag på Marathon.se)