Isabellah njöt av vårsolen på Djurgården

Isabellah Andersson vann överlägset den första upplagan av Women's Health Halvmarathon. Foto: Ryno Quantz.

I härligt vårväder fick Isabellah Andersson en skön löpning när Women’s Health Halvmarathon avgjordes på en naturskön bana på Södra Djurgården i Stockholm. Isabellah låg som väntat i täten från start till mål. Hon vann loppet på 1.16.02 efter att ha tagit det lite lugnare på den sista milen.

– En fin tävling och en bra bana. Det är både kul och viktigt att springa ett lopp bara för tjejer, förklarade Isaballah, som inte satsade för fullt eftersom hon varit förkyld i veckan:
– Det gick bra att springa i tolv kilometer, men sedan blev det tungt att andas så jag slog av på takten.

Premiären för Women’s Health Halvmarathon bjöd på solsken och 18 grader vilket lockade många åskådare till start- och målområdet vid Sjöhistoriska museet på Gärdet.

2 022 var anmälda vilket gör Women’s Health Halvmarathon (21,1 km) till det klart största svenska kvinnoloppet på en längre distans. 1 662 kom till start och 1 635 fullföljde loppet. Bara 27 löpare, eller 1,5 procent av de startande, klev alltså av.
Deltagarna kom väl förberedda och drack ordentligt vid vätskekontrollerna. De som kände av värmen, eller helt enkelt blev trötta, drog ner på tempot och tog sig i mål.

Ulrika Thoors från Lidingö var en av många nöjda löpare. I sitt livs första löpartävling kom hon i mål på 1.29.46 vilket gav henne 16:e plats i tävlingsklassen.
– Det var ett helt underbart lopp, och verkligen inte mitt sista. Jag kommer tillbaka nästa år!
– Jag måste verkligen tacka farthållarna Sophia och Tommie, de peppade mig något otroligt. Utan dem hade jag inte klarat den här tiden, säger en strålande glad Ulrica.

Unikt för loppet, och väldigt uppskattat, var att alla som sprang i mål fick de ett vackert armband från SNÖ of Sweden i ställer för en medalj och sedan bjöds på afternoon tea.
I den sköna vårvärmen var det många som stannade kvar i timmar och njöt av solen på de stora gräsytorna vid Sjöhistoriska museet.