Jogging läggs ned- Runners World kommer istället

Det allra sista numret av löpartidningen Jogging trycks i slutet av den här veckan och bör nå läsarna nästa vecka.
Landets äldsta och största löpartidning inleder fr.o.m. år 2000 ett samarbete med den svenska utgåvan av Runner´s World.

Alla som springer Stockholm Marathon och Tjejmilen får i fortsättningen vissa nummer av Runner´s World och inte Jogging i brevlådan.
- Det är naturligt att vi börjar samarbeta med Runner´s World. Det finns inte något annat land med samma folkmängd som Sverige som haft två löpartidningar. Det är helt svårt att klara av att ge ut två facktidningar om löpning i ett land som inte har mer än nio miljoner innevånare, förklarar Joggings chefredaktör Anders Olsson.
Jogging ges ut av friidrottsklubbarna Hässelby och Spårvägen. Klubbarna är arrangörer för flera av landets största löpartävlingar, t.ex. Stockholm Marathon, Tjejmilen, Vår Ruset och Bellmanstafetten.
De senaste åren har klubbarna också inlett en hård satsning på Internet med löparsajten www.marathon.se
- Vår huvudsakliga uppgift är att arrangera löpartävlingar. Internet ger nya möjligheter. Här kan vi kombinera traditionell journalistik med andra tjänster för Sveriges löpare. Entusiasmera och intressera har varit vårt måtto för Jogging - och det gäller även för Marathon.se, säger Anders Olsson.

Satsning på Internet

- Vi kommer nu att koncentrera oss på Marathon.se. Vi vet att sidan är uppskattad. Under hösten har vi legat på drygt 25 000 besökare i veckan.
- Nu blir det en hårdare satsning på Marathon.se. Från och med i februari kommer vi att bredda materialet på sida. Vi kommer att satsa mer på mer material om träning, kost, utrustning m.m.
- Vi som gjort Jogging kommer i fortsättningen dessutom att medverka i Runner´s World.

Första numret 1979

Jogging kom ut med sitt första nummer i maj 1979. Tidningen trycktes då i tabloidformat (kvällstidningsformat). Sju år senare gick Jogging över till A4-format. Tidningen har utkommit med fyra nummer per år.
Jogging startades som ett led i marknadsföringen av Stockholm Marathon som genomfördes för första gången i augusti 1979. De första åren var innehållet koncentrerat till maratonlöpning och till Stockholm Marathon. Sedan har materialet breddats.

Största löpartidningen

Runner´s World är världens största löpartidning. Det första numret av svenska utgåvan av Runner´s World utkom 1996. Tidningen ersatte då Spring Time som utkommit sedan 1982.
Runners World ges ut av Spring Time Publishing och utkommer med tio nummer per år.
- Vi ska se till att deltagarna i Stockholm Marathon och Tjejmilen får all den service de behöver med träningsråd, nyheter, tävlingsreportage m.m., säger Runner´s Worlds chefredaktör Nils Lodin.
Marathon.se har sedan 1996 varit landets ledande Internetsida för löpning.
- Vi inleder nu ett intressant samarbete med Runner´s Worlds amerikanska Internetsida, berättar Torbjörn Sköldefors som är webmaster för Marathon.se

Kommer du att sakna Jogging?
Klicka här och skriv några rader.