K-G Nyström tämjer Satmaran

Efter att förra året ha ordnat Satmaran, ett maraton som bland annat bestod av 5000 trappsteg, arrangerar K-G Nyström 1999 en snällare variant.
- Arbetsnamnet är Snälla Satmaran, en terrängmara i Gröndal utanför Trollhättan, bekräftar K-G Nyström.

K-G Nyström är Sveriges näst flitigaste maratonlöpare efter Hans Orsing.
Men när det gäller att ordna maratonlopp är det ingen som slår Nyström.
De senaste fem åren har han arrangerat 2 ultralopp runt Vänern, 38 marathon fram och tillbaka längs kanalen hemma i Trollhättan, 4 maratonlopp i Kiel, 1 Satmara (maraton med en massa trappsteg) och 6 gånger Vänernmaran.
- Förra helgen ordnade jag lopp nummer 50 och 51, dubbelmaran, säger K-G Nyström som brukar springa de flesta loppen själv.
Nästa års nyhet från K-G går under arbetsnamnet "Snälla satmaran". En terrängmara på en varvbana i Gröndal utanför Trollhättan. Banan löps i tio varv med 1/3 av vardera grusväg, skogsväg och skogsstig. Serpentinstigar där det är som brantast. En omväxlande bana som även bjuder på utsikt över Göta älv.
- Den blir mindre jobbig än den riktiga satmaran och Soteleden i Bovallstrand. Med tanke på att det säkert inte blir över 20 startande har jag tänkt mig att för att komma med i resultatlistan måste man stanna på efterfesten, säger K-G med glimten i ögat.
Datum för terrängmaran är preliminärt till 20 mars med 1 maj som reservdag om vintern ställer till problem.
Andra K-G arrangemang under nästa år blir:
- Kiel Marathon 20 februari.
- Kanalmarathon 22 maj.
- Vänern Runt 24 juni.
Mer information om K-Gs lopp finns i K-Gs värld.