Klart för nordiskt mästarmöte i Sankt Olavsloppet

Sverige och Norge var klara sedan tidigare. Och i går fick tävlingsledaren för Sankt Olavsloppet, Folke Englund, även klartecken från Finland. Därmed blir det ett nordiskt mästarmöte i årets Sankt Olavslopp.

Sverige och Norge var klara sedan tidigare. Och i går fick tävlingsledaren för Sankt Olavsloppet, Folke Englund, även klartecken från Finland.
Därmed blir det ett nordiskt mästarmöte i årets Sankt Olavslopp.
-Det känns bra att både Norge och Finland ställer upp med sina bästa långdistanslöpare. Vi ville ha hit Finland redan i fjol, men fick nöja oss med ett rent klubblag. Och Norge har glädjande nog ändrat inställning och kommer för första gången med ett rent landslag. Det innebär att vi höjer statusen på tävlingen rejält, säger en mycket nöjd tävlingsledare.
Nästa steg för St Olavsledningen blir att locka Danmark till start. Intresse finns, men deras långloppslandslag har i dagsläget ett träningsläger inplanerat i München.
Sankt Olavsloppet firar i år 15-årsjubileum. Tävlingsdatum är 10-13 juli. Start i Trondheim och mål i Östersund. Distansen är cirka 340 kilometer. 2001 deltog 169 lag från nio olika nationer med totalt drygt 4000 löpare.