"Kosken" femma i halvmara på Mallorca

- Tittar man bara på tiden så får man skämmas, men ser man det som ett träningspass så är jag väldigt nöjd. Så summerar Peter Koskenkorva sin
insats i söndagens halvmaraton på Mallorca.

Fjolårets svenske mästare i terränglöpning blev femte man i detta lopp där löparna hade problem med blåsten under stora delar av tävlingen. Han noterade 1.08.28 vilket är minst fyra minuter sämre än vad ?Kosken? bör kunna prestera på 21 098 meter. Segertiden i loppet var 1.04.05.
Nu satsade han inte på att sätta personbästa i detta lopp. Halvmaran på Mallorca var ett test inför Paris Marathon som avgörs den 8 april. Peter Koskenkorvas huvudmål under vårsäsongen är Stockholm Marathon den 9 juni.
I fjol var den 33-årige Hässelby-löparen fjärde man i sin debut i Stockholm Marathon.
- Jag har sprungit 37 mil de tolv senaste dagarna, berättar Peter, som har ytterligare en veckas hårdträning kvar innan han skär ned träningen inför Paris Marathon.
- Idag försökte jag hänga med täten i början, men efter två kilometer kände jag att det gick för fort. Jag är för tungt tränad för att springa i 1.04-tempo just nu. Jag kände att benen skulle ta helt slut om jag sprang för snabbt. I så fall skulle träningen de närmaste dagarna bli lidande.
- Istället valde jag att kryssa fram i ett bekvämt tempo. Jag höll 3.14-3.15 per kilometer. Det är det tempot jag planerar att hålla i Paris Marathon.
- Nu var jag knappt ansträngd när jag kom i mål. Det kändes som om jag
kunnat fortsätta i samma fart en bra bit till.
Annika Skarin, som också tog halvmaran som ett avbrott i träningen, blev
trea i damklassen på 1.26.15 vilket är 1.03 från hennes personbästa.