Kvarnsveden tog hem Vintermarathon

Någon minusgrad och en snötäckt bana.
När Vintermarathon på lördagen avgjordes i Huddinge utanför Stockholm fick löparna en försmak av den stundande årstiden.
Men Memo Abbeholm, IF Göta, sprang i kortbrallor, ett klädval som kanske kostade honom segern.

Kalla gärna Memos satsning för frisk. Och den höll till att börja med. Men ni vet hur man kan börja huttra och känna sig utkyld även i det varmaste maratonlopp när man börjar komma över 30 kilometer...
Memo, som öppnat första halvan på 1.16.30, började frysa, stumnade och sprang nerkyld in på tredje plats med tiden 2.42.47.
- Det började ta emot för mig också, berättar tvåan Stefan Hall. Jag stannade efter sex av de åtta varven och tänkte bryta men folk sade att Memo började se slut ut och då fortsatte jag, men jag var chanslös på segern.
För i täten ångade Kent Clefberg, Hässelby SK, på i jämn fart. Första halvan på 1.15.30, andra på 1.18.35 gav en segertid på goda 2.34.05.
Stefan Hall som för bara fjorton dagar sedan hade 2.28.59 i Frankfurt Marathon fick nu 2.38.53.
- Det var mest en impulsgrej att ställa upp, förklarar Stefan som gillar att tävla mycket.
Uppdraget att arrangera Vintermarathon får den klubb som vinner lagtävlingen. De senaste fyra åren har Flemingsbergs SK dominerat Vintermarathon, men på lördagen tog Kvarnsvedens GoIF hem priset. Det innebär att Vintermarathon kan komma att hamna i Dalarna år 2000.
Ändå sprang flera av Flemingsbergslöparna mycket starkt. Anneli Buller vann damklassen på 3.05.15 och Tage Winter 50-årsklassen på 3.00.01.
Totalt fullföjde 121 deltagare tävlingen, 16 kvinnor och 105 män.
Fullständig resultatlista finns här på Marathon.se.