Larm i sista stundpå svenska topp-10

Jonas Larm, 25-åring från Falköpingsklubben IK Wilske, gjorde i söndags sitt livs bästa maratonlopp när han blev trea i Dallas White Rock Marathon.
Med tiden 2.28.05 tar han sig in på årets svenska topp-10 i maratonlöpning.

Jonas Larm har de senaste åren studerat på University of Arkansas-Little Rock och efter att ha tagit examen tidigare i år har han varit assisterande tränare för universitets terränglag.
Larm som hemma i Sverige representerar Falköpingsklubben IK Wilkske satsar nu på maraton. I somras var han 24:a i Stockholm Marathon på 2.32.18.
Söndagens resultat i Dallas White Rock marathon var en putsning av personliga rekordet med drygt fyra minuter. Starkt eftersom banan inte är den lättaste. Två grader vid start och 10 grader vid mål, och bara en lätt vind gjorde att de rekordmånga (5200 startande) ändå fick bra förutsättningar.
Jonas Larm fanns hela loppet med bland de fem främsta men hade aldrig med segerstriden att göra. Loppet vanns av amerikanen William More på tiden 2.20.37. God marignal till de 2.22 han behövde för att kvalificera sig till de amerikanska OS-uttagningarna.
Jonas Larm kommer att stanna kvar i Little Rock och träna över vintern. Siktet är först och främst inställt på Stockholm Marathon den 12 juni 1999.