Leende Lisa Rings sköna SM-guld

Hon kallas ofta för leende Lisa. Linköpingstjejen som med ett makalöst år i ryggen har skaffat sig respekt och rutin vann på torsdagskvällen sitt första SM-guld. På de tio kilometerna runt Riddarfjärden i STHLM 10 var Lisa helt enkelt suverän. Trots att mjölksyran ville äte upp henne så var det med ett brett leende som Lisa spurtade i mål.

Redan direkt tog Lisa initiativet i damklassen. Bland många bra tjejer i startfältet visste Lisa att Sara Holmgren kunde bli svår.
–  Jag märkte att det här går för långsamt, säger Lisa. 
– Jag tänkte att om jag inte vågar trycka på nu kommer jag att ha Sara mot mig på upploppet här och då vinner hon, förklarade Lisa sin tuffa öppning som vid fem kilometer gave en lucka på tio sekunder till Sara.
– Tio sekunder är inte så mycket, det var bara att köra själv själv och inte titta bakåt. 

STHLM 10 har en lättlöpt bana med start och mål i Rålambshovsparken. Första kilometerna är helt flaacka längs Norr Mälarstrand. Efter en snabb sväng genom Gamla stan fortsätter löparna sedan på Söder mälarstrand och en slnga på Långholmen innan det är dags för Västerbrons 42 höjdmeter.
Där på bron någonstans visste Lisa någonting.
… Jag häll ändå 3.35-fart i backen och då måste jag bara inse att hon springer inte snabbare än det här.

Känslan var helt riktigt och i mål hade avståndet ökat till 45 sekunder. Och det var snudd på att trailstjärnan Ida Nilsson, liksom förra året, kom ifatt Sara Holmgren. Nu blev det återigen silver och brons för Sara och Åsa.

Se hela intervjun med Lisa Ring hör ovan där hon litegrann ocskå berättar om hur hon planerar träningen inför VM i maraton i London i augusti där hon tillsammans med Isabellah Andersson och Louise Wiker ska försvara de svenska färgerna. 

Resultat SM i landsvägslöpning:
1) Lisa Ring,    IK NocOut.se, 34:49:00
2) Sara Holmgren, Sävedalens AIK, 35:34:00
3) Ida Nilsson, Högby IF, 35:43:00
4) Hanna Lindholm, Huddinge AIS, 35:49:00
5) Frida Kristiansson, Örgryte IS, 35:51:00
6) Johanna Bäcklund, Runacademy IF, 36:13:00
7) Sanna Mustonen, Hässelby SK, 36:16:00
8) Elin Borglund, Sävedalens AIK, 36:45:00
9) Cecilia Norrbom, Spårvägens FK, 36:46:00
10)  Malin Strand, Sävedalens AIK, 36:53:00