Lena Gavelin EM-laddar med S:t Olavsloppet

Den 10 augusti klockan 11.45 står Lena Gavelin på startlinjen i EM-maran i München. Men innan dess springer hon bl a två sträckor i S:t Olavsloppet som startar i Trondheim på onsdag.
För Lena blir stafetten den första riktiga tävlingen efter segern i Stockholm Marathon.

- Det blir både roligt och spännande att testa formen igen. Träningen har gått bra den senaste tiden och det känns mycket bra i kroppen.
S:t Olavsloppet är ett viktigt delmål för Lena på vägen till EM.
- Att springa stafett är alltid lite speciellt. Man är ju en del i ett lag och man pressar sig gärna lite extra när man blir påhejad av sina lagkompisar. Självklart vill man göra bra ifrån sig även om EM-maran är det stora målet i år.
I årets S:t Olavslopp får hon mäta sina krafter med flera av hennes övermän från Stockholm Marathon.
- Jag såg att både Magnus Bergman och Patrik Gustavsson skulle springa i det svenska landslaget. Det ger självklart en extra krydda åt tävlingen. Kanske kan vi få ihop ett svenskt damlandslag också någon gång i framtiden. Det vore otroligt roligt och vi skulle säkert hävda oss bra mot både norskor och finskor eftersom det finns så många duktiga tjejer i Sverige.
Tills dess får dock Lena finna sig i att vara ensam tjej i ett av lagen som springer i den nya Superklassen. Superklassen är till för lag som samlat löpare av elitklass med olika klubbtillhörighet - lag som därför inte kan starta i tävlingsklassen.
- Vi fick inte ihop något rent klubblag. Därför springer jag i Team Jämtlamell som bl a består av flera duktiga längdskidåkare. Mattias Fredriksson och Anders Södergren är toppnamnen.
Kanske kan den laguppställningen räcka för att bli först in till målet i Östersund på lördag.
Lena är i alla fall optimist.
- I en stafett kan som bekant allt hända. För mig blir det i alla fall en bra genomkörare inför EM-maran. Och det är alltid roligt att springa på hemmaplan.