Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Lidingöloppet inför Öppet lopp

Spring Lidingöloppet redan i september!
Med Vasaloppet som förebild drar Lidingöloppet i år på allvar igång med sin nya satsning "Öppet Lopp".

- Löparna kommer att få välja mellan olika distanser och kommer att springa med en kontrollbricka som registerar tiden, förklarar Lidingöloppets Erik Toll.
Tidtagningstekniken är hämtad från orienteringen där de tävlande numera registerar ett chip istället för att stämpla vid kontrollerna. I Öppet Lopp kommer de tävlande att välja starttid mellan 9.00 och 11.00 på morgonen. Man stämplar vid starten, sedan var femte kilometer och i mål. man kan välja mellan att springa 10, 15, 20 eller 30 kilometer. Anmälningsavgiften för 30 km är 250 kronor. För det får man service med vätska var femte kilometer. Direkt efter målgång får varje löpare en egen utskrift av sitt resultat med stämplade mellantider i form av ett Öppet Lopp-diplom. Fullständig resultatlista publiceras på Internet.
- Öppet Lopp är dels till för dem som vill känna på Lidingöloppsbanan inför det riktiga loppet, men även för dem som vill springa under lite mer avslappnade former.
Men steget ut att låta Öppet Lopp kvalificera till en Svensk Klassiker gör inte Lidingöloppet. Öppet lopp räknas heller inte för flerårsmedaljer och -diplom i Lidingöloppet.

Mer info på Lidingöloppets hemsida www.lidingoloppet.se