Lisa blev 500000:e löparen på Lidingö

Högtidsstund på Grönsta gärde. På scenen Lisa Larsen, Täby Spring, och pensionerade Lidingöloppsgeneralen Lasse Dahlstedt. Publiken hurrar och jublar när Lasse gratulerar elvaåriga Lisa - den 500000:e löparen att springa i mål på Grönsta gärde.

En söndag i oktober 1965 sprang IFK Lidingös Bernt Ekström in som förste man i målet på Grönsta gärde. Pionjärerna på Lidingö var med och drog igång motionsvågen. Intresset för Lidingöloppet ökade lavinartat, klasserna utökades och under 70-talet skapades Lilla Lidingöloppet för ungdomar, ett tjejlopp och en stafett tillkom och numera samlar varje Lidingöloppshelg 25000 löpare.
Numera tycks inget vara heligt för Lidingöloppet som ju har bytt dagar för loppet och nu aviserar flytt av Lidingöloppshelgen till sista helgen i september.
Jo, en sak är helig. Målet på Grönsta gärde. Här har alla Lidingöloppslöpare oavsett vilket arrangemang man springer gått i mål. PÅ söndagen var det stort jubileum när den 500000:e löparen sprang i mål.
När klassen flickor 11 år startade klockan 12.10 visste arrangörerna att tjejen som blev 37:e i loppet också skulle bli den halvmiljonte löparen. Men det hade förstås inte Lisa Larsen från Täby spring en aning om.
Omtumlad av all uppståndelsen, massor av fina priser, och löften om fri start i Lidingöloppet hela livet tog Lisa emot publikens ovationer.
- Jag ska springa så länge jag orkar, sade Lisa Larsen.