Ljudböcker för löpare på bokrean

Två ljudböcker med löpning som tema är några av titlarna i 2018 års stora bokrea. Vi hittar också direkt ett gäng böcker på rean som kan vara intressanta för den som gillar träning och löpning.

Det är bara en bråkdel av böcker för löpare som blir (och är lämpade att bli) ljudböcker. 
Men nu finns chansen att för rea-pris få tillgång till två inspirerande ljudböcker:


Dömd att springa – av Fredrik Svanfeldt

"Bladvändare för löpnings-fantaster!" skrev Ove Haugen i Göteborgsposten om Fredrik Svanfeldts debutroman.
I korthet handlar romanen om  Johan Dahlberg - en ung man som har blivit dömd till ett flerårigt fängelsestraff. Boken skildrar livet på en sluten anstalt, kontrasten mot de övriga intagna och hur han tar sig upp ur en djup psykisk svacka genom att han får möjlighet att löpträna i fängelset. 
Träningen blir mer och mer omfattande och vi får ta del av den spännande skildringen av de svårigheter han möter när han försöker bevisa att han kan bli riktigt bra på någonting. 
Parallellt beskrivs varför han blev dömd och hur han utvecklas som människa under sin tid på anstalten. 
Förutom att ta del av berättelsen och förstå mer av hur det är att sitta i ett svenskt fängelse, kommer man att lära sig väldigt mycket om långdistanslöpning, bland annat hur motionslöpare kan utvecklas och vad som krävs för att lyckas på elitnivå.


Löparens hjärta – av Marcus Torgeby


Markus Torgeby är den stora löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Så vad var det som fick honom att lämna allt? Och vad lärde han sig av att leva ensam i skogen? 
I Löparens hjärta berättar Markus Torgeby gripande om uppväxten där han plågades av väckelsepredikanterna på Öckerö och alldeles för tidigt fick ta ett vuxenansvar för sin sjuka mamma. Att springa ensam över klipporna blev hans mentala frizon och räddning. När Markus sedan upptäcktes av en tränare som ville lyfta honom till Europaeliten såg han det som sin stora chans men snart blev även idrotten ångestladdad och krävande. På ett träningsläger kollapsade hans fotvalv. Så hade han inte heller löpningen.Löparens hjärta handlar om att våga gå sin egen väg och den kraft som finns att hämta i ensamheten och naturen. Markus Torgeby vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren.

Böcker om träning och löpning på bokrean

Här nedan är några av böckerna vi hittade på bokrean 2018.