Löpning blir avslutnng i Karlstad

Karlstad stadslopp har flyttat från maj till juni. På lördag springer 2700 deltagare 10 km och flytten av datum har inte påverkat antalet deltagare:
- Det passar bra med en sommaravslutning inför semestern. Lite olyckligt är att vi kolliderar med Vätternrundan, det finns många motionärer som satsar på Sverigeklassikern, säger Stephan Hammar, kanslichef hos arrangerande IF Göta.

Lördagen i Karlstasd blir en folkfest för hela familjen. Motionsdagen vid Sundstatjärn inleds med Karlstad Minilopp (födda 1993 till 2000) och Olympic Day Run Happy Mil (födda 2001 och senare). Distanserna är 1 500 meter respektive 500 meter.
I folkvimlet ska Stefan Holm bedriva höjdhoppsskola och Johan Engberg låta barnen prova på sprinterlöpning från startblock.

Ett inlineslopp fortsätter sedan motionsdagen innan det klockan 14.10 är det dags för 10 kilometersloppet. Arrangören fick igår klart med kenyanerna Bartale Richard Kipkoros, John Sombol, Henry Kiplagat och Sammy Kurui Kiprono.
Räkna med att någon av dem tar hem segern på den kontrollmätta banan. Frågan är om de kommer under den magiska 30-minutersgränen.