Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Malin Ewerlöf bäst i Ludvika

Malin Ewerlöf gjorde sitt bästa lopp för säsongen när hon på tisdagskvällen i uselt väder sololöpte 800 meter på 2.02,02 i den svenska friidrottens GP-premiär i Ludvika.

Eftersom arrangörerna inte ordnat någon hare på damernas 800 meter fick Malin ta täten direkt. Hon drog i jämnt tempo och avverkade 400 meter på 60,0 sekunder. Vid 600 meter var mellantiden 1.31,5.
Monica Lundgren skuggade den svenska rekordhållerskan i 700 meter men fick ge sig på upploppet. Monica noterade 2.03,73 vilket är hennes bästa tid på två år.
- Det sporrade mig att Monika sprang så bra, kommenterade Malin Ewerlöf som emellanåt tränar med just Monika Lundgren.
- Jag har känt mig seg i kroppen i de lopp jag sprungit tidigare i sommar. Det här kändes som ett steg i rätt riktining.
Eftersom Sveriges Olympiska Kommitté gjort tummen ner för Stockholm Matrathon-vinnaren Marie Söderström Lundberg trots att hon varit fem sekunder från OS-gränsen kan Malin Ewerlöf bli den enda svenska medel- och långdistanslöparen vid OS i Sydney i höst.
Den svenska kvalgränsen på damernas 800 meter är 2.00,50. På 1500
meter är gränsen 4.05,00.
- Det känns inte som att jag håller på att jaga OS-kvalgränsen. Jag ser mig själv som en OS-deltagare i höst, kommenterade Malin Ewerlöf som har fram till i augusti på sig att klara OS-tiderna.
- Det är nog lättare att göra kvaltiden på 800 meter men jag kommer att satsa även på 1500 meter i år.
Tävlingen i Ludvika var den första av fem deltvälingar i årets Folksam Grand Prix. Tävlingen genomfördes i sämsta tänkbara väder med regn och knappt tio plusgrader.
Vid sidan av Malin Ewerlöf var det Henrik Skoog från Villstad som
svarade för den bästa svenska löparinsatsen i Ludvika. Skoog, som fick
stora delar av fjolårssägongen spolierade av skada, vann 3000 meter
hinder på 8.48,86.