Malin Ewerlöf hälseneskadad- missar OS i Sydney

Malin Ewerlöf-Krepp är borta från OS i Sydney.
Den hälseneskada som Malin slog upp under friidrottsgalan Bislett Games i fredags visade sig vara så allvarlig att hon tvingas till minst en månads vila.

Sista dag att kvalificera sig för OS är den 7 augusti.
Den svenska rekordhållerskan på 800 m och 1 500 m slog upp en hälseneskada 200 meter från mål vid 1500 metersloppet i Oslo i fredags.
Malin låg näst sist i fältet när hon föll ihop i ingången till sista kurvan.
Efter loppet berättade en tårögd Malin Ewerlöf att hon fått problem med hälsenan under ett träningspass en vecka tidigare.
- Jag har tagit voltaren (smärtstillande och inflammationshämmande medel) sedan dess, berättade Malin, som inte kände av skadan under uppvärmningen inför Bislett Games.
Under loppet kände hon dock smärta och tvingades till sist bryta. Efter en imponerande säsong 1998 med EM-silver på 800 meter inomhus och utomhus har Malin haft problem med skador.
Den 28-åriga Spårvägen-löparen, som debuterade i seniorlandslaget redan 1988, får nu alltså ge upp planerna på sin andra OS-start. Hon ger dock inte upp friidrottskarriären:
- Det känns väldigt tomt och konstigt just nu. Jag har varit fokuserad på OS och nu har det målet plötsligt ryckts undan, säger MalinEwerlöf-Krepp i en intervju i Aftonbladet.
- Jag kommer tillbaka och då ska jag bli ännu bättre. Ibland kan det vara nyttigt att hamna i en sådan här svacka. Det gör att man blir fylld med revanschlust. Nu är den VM i Edmonton nästa år som gäller.
Att Ewerlöf-Krepp tvingas ge upp försöket att kvalificera sig för OS betyder att det inte blir någon svensk medel- eller långdistanslöpare som tävlar i Sydney.