Malin med i Dagbladstafetten

Exakt 100 lag är anmälda till den 88:e upplagan av klassiska
Dagbladsstafetten som avgörs i Stockholm på lördag.
Tureberg, som vann i fjol, är favorit i herrklassen. Svåraste motståndare är troligen Hammarby och Spårvägen.

På damsidan är Rånäs, som var en enda sekund från segern i Holmenkollstafetten i söndags, klar favorit. Övriga topplag är troligen fjolårsvinnaren Malmö AI och Spårvägen som kommer med tävlingarnas mest meriterade löpare Malin Ewerlöf.
På herrsidan handlar det om 12 sträckor mellan 290 meter och 1 495
meter.
På damsidan har banan åtta sträckor mellan 290 och 1 130 meter. Arrangörsklubben Fredrikshof har delvis lyssnat på kritiken mot att tävlingen ändrat karaktär efter flyttningen från Djurgården till Stadion för två år sedan. Tidigare var Dagbladsstafetten en tävling främst för medeldistanslöpare. Nu är det lika mycket en tävling för sprinters.
För att bereda plats även för löpare som tävlar på längre distanser än 800 meter har i år sträcka 10 i herrklassen förlängts med 600 meter till 1495 meter.
100 deltagande lag innebär en ökning med 17 lag mot i fjol. För två år sedan, innan Fredrikshof tog över ansvaret för stafetten, deltog 60 lag.

Toppnoteringen är c:a 250 lag i mitten av 80-talet. Inte ens traditionellt starka Dagbladsklubbar som Hammarby eller Fredrikshof har i år anmält lag i samtliga senior- och ungdomsklasser.
Det är faktiskt bara långlöparklubben Hässelby som anmält lag de två seniorklasserna och de fem ungdomsklasserna i denna stafett för sprinters och medeldistanslöpare.
Fredrikshof, som vann den allra första Dagbladsstafetten 1913, ställer upp även i år och är därmed den enda klubb som deltagig i herrklassen varje år sedan 1913.

Dagbladsstafetten har start och mål på Stadion.