Malmö synat för terräng-EM

- Jag tror i alla fall inte att chanserna att få terräng-EM har minskat, summerade Ulf Saletti belåtet efter helgens besök av en undersökningsgrupp från Europeiska Friidrottsförbundet.

Tre av landets bästa friidrottsklubbar - Malmö AI, Hässelby SK och Spårvägens FK - söker tillsammans terräng-EM år 2000. Tanken är att mästerskapen ska avgöras i Bultofta friluftsområde i Malmö den 4 december.
I helgen besökte en grupp på fyra personer från Europeiska Friidrottsförbundet Malmö för att undersöka förutsättningarna för Malmö att klara av EM-arrangemanget.
Gruppen studerade den tilltänkta banan och kontrollerade hur väl den passar löpare, åskådare och TV. Gruppen kontrollerade också de hotell där EM-deltagarna ska bo och gick noga igenom planen för marknadsföring och organisation av EM.
- Malmö stad arberat för att få hit stora evenemang. Vi kommer därför att få ett fint stöd från kommunen om vi får EM. Jag är övertygad att vi klarar av detta arrangemanget, kommenterar Malmö AI:s klubbdirektör Lasse Johnsson.
Den 17 april fattar Europeiska Friidrottsförbundets styrelse beslut om var terräng-EM år 2000 ska genomföras.
Malmö siktar också på att få arrangera friidrotts-EM år 2006. Får Malmö detta stora evenemang upprustas Malmö Stadion för 50 milj kr. Även Göteborg söker EM år 2006. Det får bara finnas en sökande från varje nation. Svenska Friidrottsförbundets styrelse får därför bestämma om
Göteborg eller Malmö ska bli den svenska kandidaten.