Maraton, sex och spänning i ny roman

– Jag älskar löpning och det var i löparspåret som boken kom till.
Det säger Jessica Blomberg om sin debutroman Maratonblod. En berättelse som handlar om jakten på den perfekta träningsprestationen och kroppen. Hur långt är du beredd att gå för att prestera som bäst på jobbet, uppnå de bästa träningsresultaten och få den optimala sexuella njutningen?

Maratonblod är en erotic sports crime-roman. Den utspelar sig i ett statusyrke där jaget Douglas Öster är en självgod, snygg, välutbildad och framgångsrik läkare på lasarettet i Ljungby. Douglas är även en biten långdistanslöpare. Han anser sig vara Ljungbys stora löpare och mycket tävlingsinriktad. När han misslyckas på Göteborgsvarvet blir besvikelsen övermäktig och ohanterlig. Den djupa besvikelsen är starten på ett grymt och iskallt beteende. Douglas utnyttjar sin position som läkare och använder sina läkarkunskaper för att nå sitt mål. Bloddopning blir ett faktum. Dessutom upptäcker han sidor i den egna sexuella läggningen som han inte var medveten om tidigare.

Genren erotic crime, eller erotiska deckare på svenska, har blivit en allt mer populär genre. I kölvattnet av den skandinaviska deckarvågen och framgångarna med Femtio nyanser av honom har det kommit en rad titlar de senaste åren. Jessica Blomberg är först med en bok i genren erotic sports crime.  

Romanen handlar om hur lockelsen att innerligt vilja uppnå ett mål kan få en person att helt tappa greppet och gå hur långt som helst för att bli ”någon”. Boken handlar om utnyttjandet av andra människor, om att svika och bedra sina närmaste och till och med om att döda för att uppnå sitt mål.

Jessica Blomberg är en biten långdistanslöperska. Hon har sprungit många maratonlopp i Sverige och utomlands.  År 2016 påbörjade hon sin debutroman Maratonblod och boken är nu utgiven på Visto förlag.